VoorZorg Utrecht

Selecties:
Tijdens de zwangerschap
Na de geboorte
Trots & kracht, samen met ouders
Kind centraal, goede band
Beginnend ouderschap
Stress & perspectief
Extra steun

VoorZorg is een programma voor vrouwen die zwanger zijn en die te maken hebben met een opeenstapeling van problemen. Zij verdienen een extra steun in de rug, nu zij zelf (opnieuw) moeder worden en hun kind een goede toekomst willen geven.

VoorZorg bestaat uit een intensief schema van huisbezoeken tijdens de zwangerschap en in de eerste twee levensjaren van het kind. Tijdens de huisbezoeken krijgen zij verpleegkundige hulp van een VoorZorgverpleegkundige rondom de verzorging en opvoeding van hun kind.

De doelstellingen van VoorZorg zijn verbetering van het zwangerschaps- en geboorteproces van moeder en kind en verbetering van de gezondheid en ontwikkeling van het kind. Ook heeft het als doel zware opvoedingsproblemen, waaronder kindermishandeling, te voorkomen. Daarnaast is er aandacht voor de verbetering van de persoonlijke ontwikkeling van de moeder en haar mogelijkheden voor werk en opleiding.

Een goede relatie tussen de verpleegkundige en de moeder is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van het programma én een leerervaring voor de moeder

Regio

Utrecht

Marker

Betrokkenen

JGZ - gemeente Utrecht, JGZ - GGD-rU

Marker