03-05-2023

Geboren: 26 Utrechtse Nu Niet Zwanger gemeenten!

Vrouwen en mannen in kwetsbare omstandigheden kunnen binnenkort in de hele provincie Utrecht in gesprek met een hulpverlener over een kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Het programma Nu Niet Zwanger (NNZ) wordt uitgerold over de hele provincie Utrecht. Nu de hele provincie de NNZ methodiek gaat toepassen, kunnen we nog vaker onbedoelde zwangerschappen voorkomen.


Het idee achter het programma Nu Niet Zwanger is heel eenvoudig: begin als hulpverlener met je cliënt over zijn of haar actuele kinderwens, zodat die bewust kan kiezen om nu wel of niet zwanger te worden. NNZ ondersteunt vrouwen en mannen die te maken hebben met (multi)problematiek (zoals dakloosheid, schulden, psychiatrische problemen, verslaving, een verstandelijke beperking en/of loverboyproblematiek) bij het maken van een bewuste en geïnformeerde keuze over het moment van hun kinderwens.


Een zwangerschap moet voor iedereen een bewuste keuze kunnen zijn, niet iets wat je overvalt en waar je maar mee moet zien om te gaan. Vooral niet als je toch al in een kwetsbare positie zit. Immers ieder kind verdient een Kansrijke Start.


Wat betekent dit besluit nu concreet voor de (potentiële) partners van de lokale coalitie Kansrijke Start?

  •  Samenwerking met NNZ die er was, is niet meer alleen voor aan cliënten uit Utrechten Amersfoort, maar vanaf nu ook beschikbaar voor cliënten uit de rest van provincie Utrecht.
  • Via de lokale coalities Kansrijke Start wordt NNZ de komende periode onder deaandacht gebracht en worden (nieuwe) samenwerkingen aangegaan. Graag lichtenwe een en ander toe tijdens één van de bijeenkomsten. Nodig ons hier vooral voor uit door een berichtje te sturen naar nnz@ggdru.nl 

Mocht je al eerder geïnformeerd willen worden, meld je dan aan voor een van de digitale informatiebijeenkomsten op:

  • dinsdag 16 mei om 17:30 uur
  • donderdag 25 mei om 10:00 uur
  • dinsdag 20 juni om 6:30 uur

Meld je aan via het aanmeldformulier 


Mocht je je zorgen maken over een (kwetsbare) patiënt dat zij (weer) onbedoeld zwanger raakt en/of een patiënt hebben waarbij financiën een drempel zijn om de juiste anticonceptie te realiseren, stuur dan een berichtje naar nnz@ggdru.nl

Bekijk alle nieuws-items
Terug naar overzicht