Start Kansrijk in Zeist levert steun dichtbij aan aanstaande ouders

Dankzij het initiatief Start Kansrijk van Samen Oplopen heeft Marwan iemand die haar helpt voorbereiden op de komst van haar kindje.

Het verhaal van Marwan

Marwan komt met haar partner in Nederland en blijkt onverwacht zwanger. Marwan kent de situatie in Nederland niet en veel is haar nog onbekend. Ze weet bijvoorbeeld niet wat ze allemaal moet regelen voordat ze een kindje krijgt en wat ze nodig heeft om haar kindje straks op te voeden. Zwangeren gaan in Nederland naar een verloskundige en krijgen direct na de geboorte kraamzorg; daar heeft Marwan geen weet van. Ook heeft ze zich niet mentaal voorbereid. Ze werd onverwacht zwanger. En ook nog eens in een voor haar compleet vreemd land. Daar heeft ze veel stress van.

Hulp en steun via Start Kansrijk

Gelukkig is Marwan gekoppeld aan Marloes, een vrijwilliger van Start Kansrijk. Samen ondernemen ze alles wat nodig is. Marloes weet wat stress doet voor moeder én ongeboren kind. Daarom blijft ze in alles wat ze doet heel rustig. In de loop van de tijd krijgen Marwan en Marloes een steeds betere band met elkaar. Ook na de bevalling trekken ze nog met elkaar op. 

Er wordt een uitkering aangevraagd en ook kinderopvang wordt geregeld. En er zijn nog meerdere stressbronnen vanuit het verleden van Marwan die moeten worden aangepakt. Vanuit Start Kansrijk denkt de coördinator als professionele hulpverlener mee, voert gesprekken en consulteert andere professionals. Marwan én haar partner voelen zich enorm gesteund!

Wat is Start Kansrijk?

Een project in Zeist, uitgevoerd door Samen Oplopen. Vrijwilligers van Samen Oplopen ondersteunen 1000 dagen lang zwangere vrouwen die wel wat hulp kunnen gebruiken en hun pasgeboren baby en gezin. Samen met een professionele coördinator en in samenwerking met de verloskundigen, de welzijnsorganisatie en een buurthuis. Een prachtige samenwerking tussen formele en informele zorg voor gezinnen met lichte en meervoudige problematiek. Meer informatie over Start Kansrijk staat op de website van Samen Oplopen.

Bekijk alle ervaringsverhalen
Terug naar overzicht